Strojno pakiranje jedi

« 2 of 2 »

Katalog

  • Katalog je dostopen tukaj. Opremo in artikle za strojno pakiranje najdete tukaj.

Strojno pakiranje jedi – pripravljenih obrokov – ni namenjeno le transportu. Ima pomemben vpliv na percepcijo jedi. Poleg tega potrošnik od takega paketa zahteva funkcionalnost. Naš program strojnega pakiranja vam omogoča najti optimalno kombinacijo posodice/pladnja, pakirnega stroja in varilne folije za zapiranje. Tak sistem zagotavlja vašemu poslu rast. In tako kot raste vaš posel, raste z njim prilagodljivi DUNIFORM koncept.

Posode in pladnji

DUNIFORM sistem vključuje preko 50 posod različne oblike in prostornine, ter izdelanih iz različnih materialov kot so PP, CPET, APET. Tako lahko izbirate med različnimi temperaturnimi obstojnostmi, različno prozornostjo itn. Posode so izvedene z 1 do 5 razdelki, kar omogoča, da ena sama enota vsebuje celotno kosilo, ne glede na to, kako pestra je njegova sestava. Poglavitne prednosti naših posodic so: vrhunska prezentacija jedi preko zapiralne folije, popolna varnost proti razlitju med transportom, idealna rešitev za »odnesi s sabo«. Standardna velikost je ¼ GN (Gastro norm).

Varilne folije za zapiranje posodic izbiramo po dveh osnovnih kriterijih: namenu posode in folije
temperaturi, ki ji bo posoda in folija izpostavljena. Tako se npr. posode iz CPET (kristalizirani polietilen tereftalat) lahko izpostavljene temperaturi 220 ◦C, PP (polipropilen) do 125 ◦C in APET (amorfni polietilen tereftalat) do 70 ◦C. Vsekakor pa v CPET posodah ni priporočljivo kuhati in posodo za tem zavariti s folijo.

Če pakirate vrele jedi, morate upoštevati, da bo para folijo »napihnila« in nato zarosila. Temu se izognete tako, da posodica po polnjenju krajši čas odleži in se nato zapre. Lahko pa uporabite tudi opcijski igličasti valjček, ki folijo mikro-perforira. Para lahko izide, kljub temu pa folija ne pušča tekočine. Če boste paket jedi ponovno segrevali, predhodno preluknjajte folijo. Če je uporabljena samo–odzračevalna folija, to ni potrebno.

Pakirni stroji

Nudimo vam šest tipov profesionalnih pakirnih strojev, ki zadovoljijo sleherno potrebo. Vstopni model je DF10, ki predstavlja ekonomično ročno verzijo nadpultnega (60 cm) stroja. Kljub temu je njegova zmogljivost do 480 obrokov na uro. Srednji razred DF20, DF25 in DF 32 pokrivajo potrebe srednje velikih operaterjev. Ti polavtomatski stroji so nedosegljivi po svojih zmogljivostih in ceni.

Če pa je obsega vašega posla že večji ali pa vaše stranke želijo oblikovni odrez folije (po konturi posode), potem vam priporočamo DF 36 ali DF 44. Ta dva tipa omogočata tudi vakumiranje ali pakiranje v nevtralni oz. modificirani atmosferi (MAP), ki bistveno poveča radij vašega poslovanja.