Vakuumsko pakiranje

Katalog izdelkov

Katalog izdelkov najdete tukaj.

V naši ponudbi je širok izbor preko 40 tipov strojev za vakuumsko pakiranje – tako v gospodinjstvu kot za profesionalne namene. Namen vakuumiranja svežih živil ali pripravljene hrane v PE vrečke je bistveno podaljšanje njihovega roka trajanja. To pa pomeni manj ali nič zavržene hrane, boljšo organizacijo priprave in poenostavljeno planiranje. V splošnem velja, da vakuumiranje prinese tolikšne prihranke iz naslova odvrženih živil, da že s tem v nekaj mesecih povrne vložek v pakirni stroj.

Za manjše do srednje potrebe po navadi uporabljamo stroje z zunanjim odsesavanjem, za večje zmogljivosti pa stroje z vakuumsko komoro. Pri zunanjem odsesavanju je vrečka z vsebino zunaj stroja, ki postopoma izsesa iz nje zrak, nato pa jo zavari. Pri tem tipu stroja med vakuumiranjem lahko pride do “zlepljenja” vrečke, kar onemogoči izsesavanje zraka, zato se priporoča uporaba namenskih vrečk, ki so izdelane iz rebraste folije (t.i. gofer vrečke). Seveda pa vsi stroji z zunanjim odsesavanjem omogočajo tudi uporabo folije v rolicah, pri čemer je poraba bolj ekonomična, saj odrežemo takšno dolžino vrečke, kot jo dejansko potrebujemo.

Stroji z vakuumsko komoro so neobčutljivi na vrsto folije, saj se celotna vrečka z vsebino vakuumira v sami komori. Ta tip stroja je primeren za vse vrste živil brez omejitev – tudi za tekoča živila. Še vedno pa je v primeru daljših kosov možno tudi vakuumiranje izven komore, enako kot pri strojih z zunanjim odsesavanjem. Zmogljivost strojev s komoro povečuje tudi možnost programiranja do desetih režimov dela. S tem si posamezne pogoste operacije shranimo v spomin in jih nato ponavljamo brez vsakokratnega vnovičnega nastavljanja parametrov. Prav tako si lahko omislimo tiskalnik, ki sproti iztiska nalepko z želeno vsebino.

Poleg opisanih nadpultnih strojev nudimo tudi talne (pomične) vakuumirke za večje obrate, ter industrijske vakuumske pakirne stroje s kapaciteto vse do 100 m3/h.